Workshop Errorisme

Wat:

In een 4 uur durend programma word je je bewust van je voorzichtigheid en foutvrees. Daar gaan we over nadenken maar we gaan ook ervaren wat dat betekent voor jezelf en de organisatie waar je deel van uit maakt. Vervolgens rek je naar behoeve je grens op.

Waarom:

Voor verandering en innovatie heb je ideeën nodig maar ook de moed er iets mee te doen. Deze tijd vraagt om permanente verandering en aanpassing, om loslaten van patronen, met het risico dat het anders uitpakt dan verwacht. In tijden van onzekerheid houden mensen zich vast aan protocollen en gebruiken. Dat is goed tenzij deze juist dienen te veranderen om ontwikkelingen het hoofd te bieden.

voorzichtig-muisje

Inhoud:

  • Hoe denken we over het nemen van risico’s en het maken van fouten? Wat zijn de voor-en nadelen daarvan?
  • Wat zijn de idea-killers en idea-stimulators in onze organisatie/ons team?
  • Waar lopen we tegenaan, wat zijn de belemmeringen en overpeinzingen als het gaat om het nemen van risico’s? En hoe voel je je daarbij? Durf je dat te veranderen?
  • En wat als het mis gaat? Hoe gaan we om met een fout of iemand die een fout maakt? En is die reactie gunstig voor het de ontwikkeling van het individu en het team?
  • De introductie van de ‘rakeling’.
  • We stellen onze individuele leerpunten en inzichten vast en ontdekken als team hoe we wijzer worden als we anders omgaan met fouten. Wat gaan we daar morgen mee doen?

Voor wie:

Het programma is in wezen geschikt voor iedereen. Bij een  in-company workshop is het zelfs aan te bevelen daadwerkelijk iedereen deel te laten nemen om zo een verandering in de interne voorzichtigheid en fout-cultuur te bewerkstelligen.

Nudge foto

Praktisch:

Locatie; ruim met daglicht
Techniek; audio en video, flip-over
Aantal deelnemers per run; max.21
Package; idea-killer kaarten, ballonnen en blikken. Optioneel; werkboek, poster en certificaat
Kosten; op aanvraag/na afstemming